Dr. Kasza Beáta – Bemutatkozás

Végzettség:

1993 Debreceni Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Kar

Szakvizsgák:

1997 Infektológia
2014 Háziorvostan

Munkahelyek:

1993 Tolna Megyei Önkormányzat Balassa János Kórház Fertőző Osztály
1997 Abbott Laboratories Magyarország Kft.
2006 Amgen Gyógyszerkereskedelmi Kft.
2013 Kunszállás vegyes praxis Fut-Ka Med Kft.

Családi hátterem, motivációm, tanulmányaim:

Dr. Kasza Beáta vagyok. Orvoscsaládban nőttem fel, édesapám falusi háziorvos, nevelőapám fogorvos, édesanyám gyógyszerész, nevelőanyám védőnő. Ez a családi háttér meghatározta pályaválasztásom.
Érettségi után ezért jelentkeztem a Debreceni Orvostudományi Egyetemre. Az első felvételi vizsgám sikerült, de a társadalmi körülmények miatt nem nyertem felvételt, így három műszakos segédápolónőként Szolnokon a Hetényi Géza Kórház Szemészeti osztályán dolgoztam.

1987-ben kezdtem el az egyetemet, és 1993-ban megszereztem általános orvosi diplomámat. Az diploma megszerzése után a Tolna megyei Balassa János Kórház Fertőző osztályán kezdtem dolgozni Szekszárdon. 1997-ben sikeres infektológiai szakvizsgát tettem. Szakvizsga után a klinikumot elhagyva a gyógyszeriparban kezdetben urológiával, később onko-hematológiával foglalkoztam. 2010-ben tértem vissza az orvosi pályára, háziorvosi rezidensi gyakorlatomat Kecskeméten egy felnőtt praxisban végeztem.

2013 januárjában licence vizsgát tettem, mely után lehetőségem nyílt háziorvosi praxist venni Kunszálláson. Itt 2013. július 2-án kezdtem meg háziorvosi tevékenységemet, majd 2014 decemberében a családorvosi szakvizsgát is megszereztem. Praxisom területi ellátási kötelezettséggel működő vegyes praxis, tehát 0-99 éves korig látunk el betegeket. Számomra ez a legszebb és legnehezebb feladat is egyben. Végigkövetni egy embert a születésétől kezdve, látni családi környezetében felnőni, vele örülni, segíteni neki a bajban.

Ars Poeticám az orvoslásban:

A bizonyítékokon alapuló orvoslásban hiszek, ezért a mindennapi gyakorlatban is ehhez a szemlélethez tartom magam. Meggyőződésem a prevenció minden egészségügyi jólét alapja, ezért elsődleges célom ezt a szemléletet átadni az embereknek. Hiteles orvos szeretnék lenni, ezért nem csupán hirdetem a szűrővizsgálatok és védőoltások fontosságát, hanem jó példával járok elől, rendszeresen sportolok, nem dohányzom, amelyek szintén a betegségek megelőzésének alappillérei.

A Kunszállási Háziorvosi Rendelő felszereltsége:

A rendelő felszereltségét folyamatosan bővítem. Rendelkezésünkre áll hordozható EKG, transztelefonikus EKG, hordozható oxigénpalack, kiromed gerincgyógyászati pad, Doppler készülék érvizsgálatokhoz, 24 órás apne ABPM készülék, melyek jelenleg is a betegellátás színvonalát növelik, a betegek kényelmét szolgálják.
2017 januárjában elvégeztem egy kineziotape alap és haladó tanfolyamot, ezért a mozgásszervi megbetegedések kiegészítő terápiájában is tudok segíteni.

Köszönöm látogatását, és egészséges, hosszú életet kívánok!

Dr. Kasza Beáta – Háziorvosi Rendelő, Kunszállás