KORONAVÍRUS

Kedves Betegek!

A járványhelyzetre való tekintettel, kérem a következő szabályok betartásával próbáljuk meg saját körzetünket kontrollálni. Ha panaszmentes valaki, csak gyógyszert szeretne, kérjen telefonon vagy emailen! Az idősek maradjanak otthon! Fiatal hozzátartozó, barát is kiválthatja a recepteket, illetve a saját e-receptjüket TAJ kártyával mindenki kiválthatja az ország bármelyik gyógyszertárában. A fiatalok is változtassanak a szokásaikon! Tömegrendezvények, bulik látogatását mellőzzék!

A kisgyerekes anyukáknak: ha a gyerek belázasodik, ne rohanjanak orvoshoz. A lázat csupán a gyermek szenvedése, fájdalma esetén kell csillapítani. A láztalan gyermek nem gyógyul hamarabb! Sok folyadékot kell adni a gyermeknek, könnyen szellőző ruhába öltöztetni és nyugalomba helyezni. Alvás közben ne mérjünk lázat! Orvoshoz kell fordulni minden három hónaposnál fiatalabb lázas csecsemővel, ha kiütés jelenik meg, ha csillapíthatatlanul hány, ha 7 órán túl nincs pisis pelenka, ha aluszékony és nehezen ébreszthető, ha nehézlégzése, ziháló légzése van, ha füléhez kapkod, ha hirtelen romlik az állapota, ha nyelv vagy szemhéjduzzanat alakul ki, és ha 3 napon túl is lázas!

Napjában többször fertőtlenítsük kezünket! Csak az viseljen maszkot, aki köhög! A mobiltelefonok használatánál részesítsük előnyben a headsetteket! Gyakran szellőztessünk!

Aki külföldről tér haza, nemcsak Olaszországból, bárhonnan, Ausztriai sízés, bármely repülőút, stb., 2 hétig ha teheti, maradjon otthon. Iskolába adok igazolást!

Ne feledjük el: Csak az gyógyul meg biztosan, aki nem kapja el!

Gondolkodjunk és cselekedjünk felelősségteljesen!